Home Evenementen RMV Hardenberg met aandacht voor stikstofproblematiek

RMV Hardenberg met aandacht voor stikstofproblematiek

0
RMV Hardenberg met aandacht voor stikstofproblematiek

HARDENBERG – De 24e editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Hardenberg staat voor de deur: 29, 30 en 31 oktober. In totaal presenteren zich ruim 400 exposanten aan de agrarische sector. Naar verwachting komen meer dan 27.000 agrariërs op het agrarische vakevent van het jaar af. “Alle relevante leveranciers uit de sector zijn weer aanwezig. Het beloven, ook mede door de actualiteit, drie interessante en onmisbare dagen te worden”, zegt Claudy Bekmann namens organisator Easyfairs.

Een grote publiekstrekker is al enkele jaren op rij het initiatief ‘Kijk op de Koe’. Ook dit jaar zijn in totaal 5 KI dochtergroepen te bewonderen. In diezelfde beurshal zijn voor het eerst twee kennistheaters waar agrariërs kunnen bijpraten over actuele onderwerpen zoals duurzaamheid, stikstofproblematiek en CO2-bemesting, diergezondheid en hier vindt de verkiezing Beste graslandboer van 2019 plaats.

Aanpak stikstofproblematiek

In het kennistheater ‘Duurzaamheid’ worden dagelijks kennissessies gehouden over actuele onderwerpen rondom duurzaamheid. Benthem Gratama advocaten houdt in dit theater een dagelijkse kennissessie over de aanpak van stikstofproblematiek en toestemmingverlening. Tijdens hun presentatie geven zij antwoord op vragen als ‘Waar moet ik rekening mee houden bij het aanvragen van een (wijzigings)vergunning?’ of ‘Waar moet ik rekening mee houden als ik wil stoppen?’ Ook is er tijd voor dialoog over dit onderwerp.

Ook is er iedere beursdag van 19.00 tot 19.30 uur een kennissessie over stikstofreductie door CCS Energie-advies. Zij zijn een energieadviesbureau dat initieert en adviseert bij projecten op energiegebied. Daarnaast bieden zij oplossingen voor energievraagstukken en zorgen eveneens voor de implementatie van de gekozen oplossing gedurende het gehele project.

Gezonde en efficiënte koeien

Het andere kennistheater op RMV Hardenberg heet ‘KUIP’ waarin de koe centraal staat en de diverse kennissessies in het teken staan van gezonde dieren, gezond bedrijf. Zo geeft CRV elke dag van 16.00 tot 17.00 uur een sessie over gezonde en efficiënte koeien, waarbij zij de nadruk leggen op de toegevoegde waarde van genetica en het selecteren van de juiste dieren om aan te houden en mee verder te fokken. Het belang van fokken op gezondheidskenmerken en wat dit betekent voor de efficiëntie van de veestapel heeft daarbij de focus. Daarnaast gaat CRV ook met de veehouders in gesprek over hoe ze de juiste dieren kunnen selecteren om aan te houden en om mee verder te fokken.

Innovaties en Precisiebemesting

Verder kunnen de bezoekende agrariërs twee themaroutes volgen op de beursvloer. De ene route gaat langs exposanten die een innovatie presenteren op hun stand, de andere route gaat langs exposanten op het gebied van precisiebemesting. Deze routes zijn aangegeven op de beursvloer en staan op de plattegrond. Daarnaast starten we de tweede beursdag met een congres Precisiebemesting over bodem en bemesting in kringlooplandbouw anno 2019. Aanmelden voor dit congres is verplicht en kan via www.rmv-hardenberg.nl.

Openingstijden RMV Hardenberg 2019

RMV Hardenberg organiseert haar 24ste editie op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober in Evenementenhal Hardenberg. De beurs is op deze dagen geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Voor meer informatie: www.rmv-hardenberg.nl.