Gert Jan Karsten verlaat HHC Hardenberg na huidige seizoen

0
583

Gert Jan Karsten vertrekt aan het einde van het huidige seizoen bij HHC Hardenberg. De hoofdtrainer van het eerste elftal is toe aan een nieuwe uitdaging, zo heeft hij het bestuur van de club laten weten. “Ik heb zes jaar bij HHC Hardenberg gezeten. Dat was een mooie tijd”, aldus Karsten.

De coach uit Nunspeet kijkt bijna halverwege zijn vierde seizoen terug op een mooie periode bij de club. “In zware periode handhaving gerealiseerd. Dat is voor mij het sportieve hoogtepunt. En we hebben het team gereorganiseerd en staat er nu een mooie selectie die goed voetbal speelt”, legt Karsten uit. “Het is tijd voor een nieuwe stap. Enerzijds omdat je heel lang samenwerkt met een hele vaste groep. Het is een rustige, stabiele club. Ik heb een gigantische stap gezet in de ontwikkeling als trainer bij HHC Hardenberg. Dat wil je ook toepassen in een nieuwe omgeving. Om te kijken of je de kwaliteit ook elders goed kan benutten. Ik wil het moment voor zijn dat ik te laat weg ga. Ik vind dat de spelersgroep recht heeft op een nieuwe frisse trainer, waardoor zij de kans hebben om zich nog meer door te ontwikkelen.”

Bert Beun, voorzitter van HHC Hardenberg, heeft gemengde gevoelens. “Vanzelfsprekend respecteren we de keuze van Gert Jan Karsten. Het is goed dat hij een volgende stap wil zetten in zijn carrière”, zegt Beun. “Allereerst zijn we Gert Jan veel dank verschuldigd, hij kreeg onze selectie op een heel moeilijk moment onder zijn hoede en heeft in het eerste seizoen gezorgd voor lijfsbehoud. De seizoenen daarna draaide HHC1 mee bovenin de Tweede Divisie. En wie weet wat dit seizoen gaat brengen. Daarbij wensen we hem veel succes bij het vinden van een passende uitdaging.”

Advertentie