Home Overige Sportvisserij onderzoekt visstand

Sportvisserij onderzoekt visstand

0
Sportvisserij onderzoekt visstand

Hardenberg – Vandaag 4 februari voert Sportvisserij Oost-Nederland een visserijkundig onderzoek uit in de visvijver aan de A. Schweitzerlaan in Baalder. Vanaf 10.00 uur wordt een groot deel van het water met netten afgevist en wordt de gevangen vis onderzocht.

De onderzoekers kijken welke vissoorten ze vangen en of de vis in goede conditie verkeert. Daarna worden eindrapporten opgemaakt of de visstand gezond en evenwichtig is opgebouwd.

In verband met vissterfte door droogte en strenge vorst in voorgaande jaren is door hengelsportvereniging de Dobber te Hardenberg het verzoek gekomen aan Sportvisserij Oost-Nederland om de de huidige visstand te onderzoeken om evt. nieuwe vis uit te zetten. Met name om de jeugd aan te trekken is aan dit verzoek voldaan.

Er wordt ook in Zwolle en Nieuwleusen onderzoek gedaan op verzoek van andere hengelsportverenigingen. Gezamenlijk met waterschap is besloten om hier onderzoek naar te doen. Het blijkt dat er in deze vijver niet extreem veel vis zit. Enkel zeelt, brasem en voorntjes. Het eindrapport wordt verwacht in april. Sportvisserij Nederland werkt hier aan mee. De rapportage komt op de website en wordt verstrekt aan het waterschap en aan de gemeente.