De grens Twente en Hardenberg beslecht

0
529

In de vroege morgen van maandag 16 december hebben de wethouder Erik Volmerink van de Gemeente Twenterand en Alwin te Rietstap van de Gemeente Hardenberg het startsignaal gegeven van de nieuwe rechtstreekse verbinding tussen Tubbergen en Hardenberg.

Maar liefst meer dan 75 vrijwillige buurtbuschauffeurs en een aantal inwoners van zowel Hardenberg als Twenterand waren op de been om de start van deze verbinding toe te juichen. “Zonder hen was dit niet mogelijk geweest”, benadrukt wethouder Volmerink in zijn toespraak.

“De buurtbusvereniging bestaat al 40 jaar in deze streek en anderhalf jaar geleden kwam de vraag vanuit de inwoners om een lijntje tussen Hardenberg en Tubbergen te laten rijden”, legt wethouder Volmerink uit. De vraag is aan de beide gemeenteraden voorgelegd en een aantal studenten van Hogeschool Saxion hebben de mogelijkheden onderzocht. Er zijn eveneens uitvoerig gesprekken gevoerd met de dorpsraden met de Provincie Overijssel en Keolis en er zijn enquêtes geweest. “Uit alles bleek dat een nieuwe verbinding Tubbergen – Hardenberg een goede kans van slagen zou hebben en wij zijn er blij mee”, aldus Volmerink.

De heer Wethouder Te Rietstap begrijpt volkomen dat de inwoners van Tubbergen graag naar Hardenberg willen komen en dat mensen vanuit Hardenberg naar het mooie Twente willen gaan. “De grens tussen Twente het Vechtdal wordt hiermee beslecht en de verbinding tussen de twee regio’s kan op deze manier alleen maar versterkt worden”.

De heer en mevrouw Schepers uit Bruchterveld waren de eerste passagiers die van de buslijn gebruik maakten en werden door de beide wethouders hartelijk verwelkomd bij de bushalte Driesprong in Bruinehaar. Zij kregen een prachtig certificaat, een mooie bos bloemen en een strippenkaart. “We hopen nog vaak gebruik te mogen maken van deze busverbinding en zijn blij dat deze tot stand gekomen is. Het is een bijdrage aan onze mobiliteit en voor ouderen zijn de mogelijkheden om naar zorgvoorzieningen te kunnen komen ook belangrijk. We zijn er erg blij mee”, aldus het echtpaar Schepers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here