Hanneke Schuurman lanceert jongerenafdeling 50PLUS

0
481

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 50PLUS van zaterdag 14 december jongstleden in Apeldoorn heeft de Hardenbergse Hanneke Schuurman van 50PLUS Hardenberg haar voorstel om te starten met een jongerenafdeling toegelicht. Zij gaf tijdens deze vergadering een korte presentatie over “Jongeren in 50PLUS” en haar voorstel werd unaniem aangenomen.
In 2018 heeft 50PLUS voor het eerst meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Hardenberg. Deze verkiezingen waren een groot succes voor 50PLUS dat direct met twee zetels in de raad kwam. Fractie voorzitter Gijs Schuurman en raadslid Linda Verschuur-Otter namen deze twee zetels tot zich en fractieondersteuner werd Hanneke Schuurman. Zij behaalde in maart dit jaar 334 voorkeurstemmen bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Overijssel.

Bij zowel Hanneke en haar tweelingzusje Bertina is interesse in de politiek met de paplepel ingegoten. Als jonge meiden gingen ze al met vader Gijs op pad om te flyeren. Hanneke kiest echt voor een toekomst in de politiek terwijl Bertina ervoor kiest om haar vader en haar zus te ondersteunen in hun werkzaamheden.
Er werd al langere tijd binnen de partij gesproken over het oprichten van een jongerenafdeling. Veel jongeren zijn gecharmeerd van de ideologie van 50PLUS maar de naam van de partij doet ze dan twijfelen.
“We zijn een brede volkspartij die met alle generaties wil werken aan vernieuwing en verbetering van de maatschappij”, zegt Hanneke Schuurman.
Het doel van de jongeren afdeling binnen 50PLUS is om het gedachtengoed van 50PLUS uit te dragen en dit is niet alleen voor de ouderen in Nederland maar raakt ook de jongeren. 50PLUS behartigt ook de belangen van jongeren. Hanneke noemt de mantelzorghulp maar ook het leenstelsel waar 50PLUS een uitgesproken mening over heeft.
50PLUS moet net als andere politieke partijen die al jaren een jongerenafdeling hebben een visvijver worden voor de toekomst, aldus Hanneke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here