Home Overige “Zip Your Lip “

“Zip Your Lip “

0
“Zip Your Lip “

Op het Alfa College in Hardenberg zijn de studenten en leraren van donderdag 12 uur tot vrijdag 12 uur bezig geweest met een actie genaamd “Zip Your Lip”, hierbij word geld opgehaald door middel van 24 uur niets te eten. Dankzij de eerstejaars studenten van de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar is dit mogelijk.

De leerlingen hebben het evenement zelf georganiseerd samen met Zip Your Lip en het Alfa-College. Hierbij word er 24 uur lang niet gegeten en is alleen water en thee toegestaan. De studenten gingen voor deze periode geld inzamelen wat uiteindelijk is geëindigd op een bedrag van €1971 euro voor het “stoppen van honger in de wereld”. Zo kregen de studenten ook een beeld hoe het is om 24 uur lang zonder eten en alleen water te zitten.

Tijdens deze 24 uur hebben de studenten diverse activiteiten gedaan waarvan onder andere; Films kijken, bordspellen, computerspellen, toernooien.

Tevens deden er ook diverse leraren mee en ook Wim Roos “opleidingsmanager van Gezondheidszorg & ICT”.

De leerlingen hebben de dag als een leuke maar ook als een zware dag beleefd en zijn erg blij met het eind resultaat van €1971 euro, bij de afsluiting van het evenement kreeg iedereen nog een broodje met soep als “beloning”.