Home Overige Ambitieus Hardenberg blijft bouwen

Ambitieus Hardenberg blijft bouwen

0
Ambitieus Hardenberg blijft bouwen

Terwijl in het hele land vele bouwprojecten stil liggen, schieten in Hardenberg de huizen als paddenstoelen uit de grond. Maandag 30 oktober werd aan de Kruserbrink het startsein gegeven voor een nieuwbouw project. In de Vechtzone keert Hardenberg zijn gezicht nog meer naar de Vecht. Langs de bocht van de rivier ontstaat een gloednieuwe, duurzame woonomgeving met een hoge kwaliteit van leven voor mensen, dieren en planten. Hier, op het grensvlak van rivierlandschap en hoge zandgronden, komt nieuwbouwplan De Vechte tot bloei.Verouderde flats maken plaats voor een mix van nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen en prijsklassen. De Vechte telt straks 54 koopappartementen, 6 koopwoningen voor gezinnen en 88 sociale huurappartementen. Je woont hier comfortabel en energiezuinig te midden van water en natuur, op slechts 6 minuten wandelen van het gezellige centrum van Hardenberg. In totaal zullen er 185 woningen komen, die in 2027 allemaal gereed zullen zijn.

400 woningen per jaar

De ambitieuze wethouder Martijn Breukelman steekt zijn ambities niet onder stoelen en banken. ,, In 2022 hebben we 400 woningen gebouwd en ook dit jaar zullen we in de buurt komen. Ik denk ongeveer 360. En ook voor de komende jaren is 400 voor ons een doel. Je zult altijd te maken hebben met vertragingen, dus we plannen 600, anders kom je heel snel in de problemen. We bouwen op meerdere plekken. Als we zien dat we op een bepaald traject achter gaan lopen, denk aan personeel, materiaal dan gaan we ergens anders eerder bouwen. We zijn ambitieus en willen onze doelstellingen graag halen. Daar werken we hard aan, zowel bij de gemeente maar ook met Vechtdal Wonen en van Wijnen, die deze klus gaat doen.”

Eerste paal is al in de grond

Iedereen zowel de gemeente als Vechtdal wonen en van Wijnen zijn er enthousiast. ,, Dit is een unieke plek, zo dicht bij het centrum en ook mooi dicht bij de Vecht. Dit wordt een prachtige skyline van Hardenberg,”aldus Martijn Breukelman. Twee weken geleden is de eerste paal de grond in gegaan en er zal nog zo’n 3 km aan palen de grond in gaan. Nu kijken de mensen nog in een diepe put en tegen meters hoge zandhopen aan. De twee ouwe flats die er nog staan, zullen ook tegen de grond gaan. Ze maken plaats voor 148 woningen. Het gaat vooral om appartementen en enkele eengezinswoningen. Vechtdal Wonen en de gemeente Hardenberg werken samen bij het project. Het bestemmingsplan om dit mogelijk te maken is klaar en onherroepelijk. De partijen hebben Van Wijnen gekozen om de bestaande flats te slopen en de nieuwe woningen en appartementen te ontwikkelen en te bouwen. Van Wijnen richt ook de openbare ruimte in het gebied in. Als je de plannen ziet, dan komt er een prachtig complex bij waar Hardenberg trots op kan zijn. Martijn Breukelman was dat. ,, Ik ben ontzettend trots dat we met dit mooie project kunnen starten.”  De vraag aan Breukelman. ,, Niet bang dat we problemen gaan krijgen met onderhoud, omdat Hardenberg steeds groter wordt.” ,, Dit is een vraag die ik nog niet eerder heb gehad, maar is misschien wel een punt om eens goed naar te kijken. Als je het werk altijd met 20 man doet en je wordt veel groter dan kan dat inderdaad een probleem worden. Maar daar komen we ook wel uit.”