Home Overige Campingwinkel geopend in Diffelen

Campingwinkel geopend in Diffelen

0
Campingwinkel geopend in Diffelen

 

Vrijdag 1 april 2022 is in Diffelen, na jaren van afwezigheid, weer een campingwinkel geopend. De openingshandeling, het doorknippen van het traditionele lint, werd uitgevoerd door Hennie Brakert, de moeder van Hillona Brakert. De winkel is een initiatief van Jan Jager en Hillona Brakert de winkeleigenaresse. Hennie Brakert en haar man Henk hebben samen jarenlang de winkel op de Belten samen gerund. Helaas moesten zij hier in 2018 i.v.m. gezondheidsredenen mee stoppen. Hillona heeft later die winkel op de Belten overgenomen. Door het uitvoeren van deze openingshandeling zal moeder Hennie ook altijd aan deze vestiging verbonden blijven. De liefde en kennis voor de retail is Hillona dus van huis uit meegegeven.

De campingwinkel in Diffelen heeft een verrassend ruim assortiment van wel 900 verschillende producten. De winkel biedt de dag door vers gebakken broodjes, verpakte verse producten, kruidenierswaren maar ook non-food zoals kranten, spelletjes en dergelijke.
De winkel is een initiatief van Jan Jager en Hillona Brakert die sinds 2020 al de winkel op camping De Belten bestieren. “We zochten een tweede vestiging om ons inkomen toch iets te vergroten. Nu werkt Jan er nog naast en we zochten naar een manier om volledig van de retail te kunnen bestaan.” vertelt Hillona.  “De winkel op de Belten draait fantastisch, en de Belten is een topcamping waar een mooi publiek op af komt, wat ook de winkel goed weten te vinden, maar een keer zit je aan de top van de omzet. Jan keek naar mogelijkheden voor een tweede vestiging en hier op De Vechtvallei was er een klik met de eigenaren en er bleek zowaar een heel geschikte ruimte voor een winkel voor handen. Deze ruimte bleek vroeger, vijftien jaar geleden, ten tijde van de Rheezerkamp, al als campingwinkel gebruikt te zijn. Daardoor vielen de investeringen relatief mee. Doordat de winkel buiten de slagboom staat, wat redelijk uniek is, verwachten we van dienst te kunnen zijn voor alle toeristische gasten uit Diffelen. De dichtstbijzijnde winkels waren tot nu toe in Mariënberg of Heemse. En dat is toch een stukje fietsen. Bijzonder is dat er al tal van klanten zich aandienden terwijl we nog aan het opbouwen waren. Echt bemoedigend hoor is dat!”

Annemarie Stapel, eigenaar van Familiepark De Vechtvallei is heel content met de komst van de winkel. “We hadden eerder achter de receptie een verkoopruimte met de hoogst nodige zaken, maar klanten grepen vaak mis. Hun maat babyluier of hun product was niet voor handen. Ondanks de minimale selectie van producten bleek die beperkte voorraad al een hele toer om goed te organiseren.” Stapel vindt het niet erg als er gasten van andere campings op het erf komen. “Welnee! We hebben hier in Diffelen campings met verschillende signatuur en die kunnen prima naast elkaar bestaan. De Klashorst heeft heel andere gasten dan wij, en Het Scholtemeijer of De Rolle ook. Vanaf andere campings kwamen gasten van bijvoorbeeld camping De Kleve al vaak in het Eetcafé of ze kwamen voor een bus gas. We bakten vorig jaar broodjes voor gasten van wel drie verschillende campings!” Daarnaast is ze blij met de webshop die ook binnenkort geopend zal worden. “We ontvangen veel groepen, en we verwachten dat die erg geholpen zijn met die webshop. Als service zetten Jan en Hillona de boodschappen, al dan niet gekoeld, zelfs in de groepsaccommodatie! Groepen besparen daarmee een hoop tijd terwijl de prijsvoering van Jan en Hillona heel goed is. Bovendien denk ik dat ze ook voor onze toeristische gasten een grote toegevoegde waarde hebben.”

Om de opening van de campingwinkel te vieren wordt zaterdag 2 april de allereerste Diffeler Camping Run georganiseerd. Vanaf de Vechtvallei wordt in verschillende leeftijdsgroepen naar de verschillende campings gerend. Er wordt vanaf 13:00 gerend naar de Kleve, een volgende wedstrijd is naar Het Scholtemeijer. Er wordt afgesloten met een rondje vanaf de Vechtvallei, langs het Scholtemeijer, over de Grote Esweg langs de Rolle, langs camping De Bontekoe en via de Rheezerweg weer terug naar de Vechtvallei. Als prijzen zijn door Jan en Hillona winkeltegoed ter beschikking gesteld. De kleinste kinderen krijgen allemaal wat lekkers. Er wordt ook een prijs gegeven aan de mooist geklede renner per wedstijd.