Home Overige Twentse Rakkers rijden ook door Hardenberg

Twentse Rakkers rijden ook door Hardenberg

0
Twentse Rakkers rijden ook door Hardenberg

Oldtimervereniging De Twentse Rakkers uit Den Ham is in 2020 een traditie gestart. Vanwege Corona zat iedereen vorig jaar binnen en mochten ouderen geen bezoek ontvangen. Daardoor ontstond het idee om de oude tractors te versieren met kerstverlichting en in een stoet door Den Ham en langs woonzorgcentrum Het Liefferdinck te trekken. De bewoners konden genieten van een optocht met negen verlichte oldtimer tractors. De Twentse Rakkers lieten het niet bij deze ene editie. De optocht viel zo goed in de smaak dat de vereniging ook dit jaar de tractors weer uitbundig hebben versierd met kerstverlichting. Ook is de colonne uitgebreid en telt nu geen 9 maar 35 (vooral oude) tractors. De eerste optocht was op donderdag 10 december in Den Ham, zaterdag mochten de bejaardentehuizen en verzorgingsflats in Ommen genieten van de verlichte stoet. Afgelopen donderdag reed de colonne door Vroomshoop en vrijdag door Westerhaar. Zaterdag 18 december trok de stoet door Hardenberg. Dit was de laatste in de rij. Ook hier lagen diverse verzorgingshuizen op de route. Bewoners van Clara Feyoena Heem konden als eerste genieten van de stoet. Daarna trok het gezelschap door Heemse, de vogelbuurt, het centrum, langs Oostloorn en het ziekenhuis. Daarna werden nog de woningen van de Baalderborg Groep in Baalder en Baalderveld bezocht.