Burgermeester Maarten Offinga legt het laatste puzzelstukje

0
767

Beginnen aan een hele grote puzzel is één ding, het afronden is heel wat anders. Vandaag werd het laatste stukje van een mega-puzzel van 42.000 stukjes gelegd door de burgermeester Maarten Offinga.

In volle afmeting is hij nu te bewonderen in de kantine van de camping waar een speciale tafel is gemaakt om de puzzel van 7,5m bij 1,6m te kunnen leggen. De puzzel werd gelegd om de vrije tijd in de lockdown leuk te besteden en er werd, als stok achter de deur, geld gevraagd voor een goed doel. Familie Stapel, samen met nabije buren uit Reeze en Diffelen en campinggasten, zijn afgelopen vier maanden druk aan het puzzelen geweest. Gemiddeld werden er 10.000 stukjes per maand gelegd. Dat gebeurde soms bij de buurtkinderen thuis. Men nam dan een deel van de gesorteerde puzzelstukjes mee, en de rest werd in de campingkantine gelegd. Dikwijls kon men daar de afgelopen maanden, tot laat in de avond het licht zien branden. Het allerlaatste stukje werd vandaag door de burgemeester gelegd. Hij kreeg daarbij de hulp van veel kinderen die zelf ook al hadden meegeholpen.

Het was een groot feest voor de kinderen die na afloop kinderchampagne aangeboden kregen. Luid applaus klonk vanuit het toegestroomde publiek toen het laatste stukje ook daadwerkelijk gelegd was. Na afloop werd een cheque van €4200 overhandigd aan Michel Pauw en zijn dochter Hanna die volgende week dinsdag alweer naar Papua Nieuw Guinea afreizen om daar bijbelvertaalwerk te doen. Het geld is door campinggasten, buren en vrienden bijeengebracht. Michel Pauw toonde zich erg dankbaar voor de gift en overhandigde op zijn beurt enkele cadeaus uit Papua Nieuw Guinea aan familie Stapel. De gemeenschap Rheeze en Diffelen op haar best: samen een klus weer geklaard! Niet praten maar doen!

Advertentie