Symbolische eerste bootje drijvend zonnepark op zandwinplas Kloosterhaar te water gelaten

0
992
Foto’s GroenLeven

In de regio Hardenberg is GroenLeven gestart met de realisatie van het drijvend zonnepark op de zandwinplas nabij Kloosterhaar. Op 30 september is het symbolische eerste zonnebootje te water gelaten door Wethouder Jan ten Kate, duurzaamheidsambtenaar Peter Hermans (beide Gemeente Hardenberg), ecoloog Johan Poffers (IVN) en Frank Oomen (GroenLeven). Met ruim 40.000 zonnepanelen zal er, wanneer gereed, stroom worden opgewekt voor zo’n 5.000 huishoudens. Het drijvend zonnepark is een voorbeeld van een innovatieve dubbelfunctie: door zandwinplassen te combineren met zonnepanelen wordt de inzet van andere bruikbare oppervlakte voor duurzame energie vermeden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here