Home Overige Asbestdaken Hardenberg online in beeld

Asbestdaken Hardenberg online in beeld

0
Asbestdaken Hardenberg online in beeld

Inwoners van de gemeente Hardenberg kunnen via de website overijssel.asbestdakenkaart.nl bekijken of het dak van hun woning of schuur mogelijk asbest bevat. De online kaart is gemaakt door de provincie Overijssel en wordt door de gemeente Hardenberg bijgehouden.

De kaart is gemaakt op basis van luchtfoto’s en kan door de automatische verwerking mogelijk fouten bevatten. De individuele dakeigenaren hebben daarom direct de optie om te reageren en eventuele onjuistheden door te geven. Ook kunnen zij aangeven of het dak wordt gesaneerd of al is gesaneerd. De gemeente Hardenberg controleert deze reactie en brengt de wijzigingen aan in de kaart. De asbestdakenkaart wordt aan de hand van die wijzigingen maandelijks geactualiseerd.

Met de asbestdakenkaart hopen provincie en gemeenten dakeigenaren met een asbestdak te stimuleren hun dak aan te pakken. Ook kunnen provincie en gemeenten met de asbestdakenkaart de sanering of vervanging van asbestdaken monitoren.

De asbestdakenkaart is te raadplegen via http://overijssel.asbestdakenkaart.nl. Op de website staat uitleg over hoe de kaart werkt en wat een dakeigenaar moet doen bij een asbestverdacht dak.