Home Overige Marcel Grendelman haalt witte mol op uit Staphorst

Marcel Grendelman haalt witte mol op uit Staphorst

0
Marcel Grendelman haalt witte mol op uit Staphorst

Gevangen zeldzame witte mol in Staphorst wisselt razendsnel van eigenaar
Hendrik Mussche uit Staphorst wist even niet wat hij ermee aan moest: een witte mol. Hij vond het dier in een van zijn mollenklemmen, maar al snel kreeg hij een nieuwe eigenaar. Marcel Grendelman uit Hardenberg spoedde zich, nadat hij lucht van het nieuws kreeg, gelijk naar Staphorst om het reeds overleden beestje op te halen. De Hardenberger laat het zeldzame exemplaar opzetten.

De 76-jarige Mussche haalde de mol uit de grond op een akker van zijn broer in Staphorst. Hij had last van mollen en liet zijn broer aanrukken om wat klemmen te zetten. Sinds zijn jeugd zet hij in de hele regio mollenklemmen. Naar eigen zeggen kwamen door hem zo’n 4.000 zwarte mollen in een ondergrondse klem aan hun eind. ,,Ik dacht eerst wat is dat dan? Iets zat vast tussen de wortels in het land en toen bleek het dus een mol te zijn”, vertelt de Staphorster die nog nooit een albino variant had gezien. ,,Ik wreef in mijn ogen, wist eigenlijk niet wat ik zag. Moest wel even een traantje wegpinken.”

Mussche wist zelf niet wat hij met het zeldzame exemplaar aan moest, maar al snel hing Marcel Grendelman aan de lijn. De 33-jarige Hardenberger zit in het jagerswereldje en verzamelt opgezette dieren. Hij wist wel raad met de dode mol. ,,Ik heb hem er enorm blij mee kunnen maken”, aldus de Staphorster.

Jachthut
Grendelman reed vanmorgen gelijk naar Staphorst toe, ging op de koffie en reed daarna met de albinomol terug richting Hardenberg. Hij is apetrots met de nieuwste aanwinst in zijn verzameling. In zijn jachthut staat onder andere al een opgezette das en steenmarter. Daar komt binnenkort dus een witte mol bij. ,,Ik ga binnenkort naar een preparateur in Twente. (Verhaal van de De Stentor)