Home Overige Archeologisch onderzoek in plan Slotgraven in Hardenberg Centrum.

Archeologisch onderzoek in plan Slotgraven in Hardenberg Centrum.

0
Archeologisch onderzoek in plan Slotgraven in Hardenberg Centrum.

In verband met de herontwikkeling van het gebied Slotgraven naast het gemeentehuis in Hardenberg wordt momenteel bodemonderzoek gedaan omdat men het vermoeden heeft dat zich hier belangrijke informatie zouden kunnen bevinden uit het verleden. In opdracht van de gemeente Hardenberg heeft Laagland Archeologie, een archeologisch advies- en onderzoeksbureau, onlangs een proefsleuf gemaakt ter plaatse van de plek waar eerder het oude gemeentehuis stond. Dit gebeurde in aanwezigheid van de Werkgroep Archeologie van de Historische Vereniging Hardenberg e.o.. Er werden een aantal vuurstenen en oude botten van een paar honderd jaar geleden gevonden. Het profiel van de bodem gaf aan dat het ter plaatse een drassig gebied geweest moet zijn. Alle bevindingen zijn in kaart gebracht. De Historische Vereniging kan weer wat voorwerpen van Oud-Hardenberg toevoegen aan de verzamelingen.