Home Overige Baalderborg Motorrun trekt meer deelnemers.

Baalderborg Motorrun trekt meer deelnemers.

0
Baalderborg Motorrun trekt meer deelnemers.

Voor de tweede keer organiseerde motorclub De Gasschoeve de Baalderborg Motorrrun. Want wat voor een Truckersdag geldt, moet ook mogelijk zijn op de motoren, zo vindt men daar. Er verzamelden zich vanochtend zo’n 50 deelnemers op het terrein om goed geluimd en met alle enthousiasme 50 mensen met een beperking een geweldige dag te bezorgen. De motorrun werd bedacht door de helaas inmiddels al overleden Auke Kappert, zo melden de medeorganisatoren Gerrit Hamberg en Jeanet Meijerink. Beiden doen hun werk bij de Baalderborg groep en hebben grote feeling met hun cliënten die een dagje op de motor kunnen stappen. Ze vinden het fijn dat er meer belangstelling voor deelname aan dit motortreffen gekomen is. Het is een teken dat de eerste editie van vorig jaar geslaagd was. En zij vinden dat niet alleen. Ook Bert van Bunt vindt dat het zo’n leuk evenement is en komt belangeloos over om een dag lang over om een mederijder zoveel plezier te bezorgen. Net als vele anderen komt hij niet uit de omgeving van Hardenberg, maar helemaal uit Hoevelaken. Hij is het dan ook die de originele ideeprijs dit jaar, de Verwegprijs, in ontvangst mocht nemen. Origineel was ook dat Martin Kirchner, de directeur van de Baalderborg Groep van de partij was.

 

Wethouder Jannes Janssen was bij de start aanwezig en sprak, net als de voorzitter van de Gasschoeve alles en iedereen toe en wenste hen een mooie dag. Daarna gaf hij het startsein aan de eerste rijder voor de ochtendrit, waarna iedereen volgde. Op  weg door de mooie omgeving naar de eerst stop, naar de lunch op Landgoed Zwieseborg. Daarna ging het weer verder om zo rond 15 uur op de Markt in Hardenberg te arriveren. En dat alles kon vooral ook mogelijk gemaakt worden door de hulp van Stad Hardenberg Promotie en de onmisbare verkeersregelaars om onderweg alles in goede banen te leiden.