REGIO NIEUWS

 • Naar de buitenfilm, heide plukken, rommelen of toch vleermuizen tellen in het weekeinde?
  by Angelique Rondhuis on 23/08/2019 at 13:00

  Met eindelijk weer schitterend weer kunnen we het (een na) laatste schoolvakantieweekeinde weer naar buiten. Even genieten voordat voor een groot gedeelte van de mensen zich weer in het keurslijf van de schooltijden moet proppen. Zwemmen, slenteren, chillen, of toch een beetje nuttig bezig zijn: het kan allemaal dit weekeinde.

 • Wethouder: "We pakken wel degelijk de overlast in Giethoorn aan"
  on 23/08/2019 at 12:48

  Overlast van toeristen op het water in Giethoorn wordt wel degelijk aangepakt. Dat zegt wethouder Bram Harmsma (VVD) in reactie op een boze brief van inwoners van het dorp. De inwoners was namelijk verteld dat de gemeente op dit moment niets kan doen aan de overlast van toeristen, maar dat is volgens de wethouder 'een vervelende communicatiefout'.

 • Brandweer zet Diezerstraat in Zwolle af na brandmelding
  on 23/08/2019 at 12:22

  De brandweer heeft in Zwolle een deel van de Diezerstraat afgezet na een melding van brand in een van de panden. Met een hoogwerker wordt gekeken of er inderdaad iets in brand staat.&nbs

 • Bijzonder gezicht: ooievaars bezoeken ijsbaan in Oldemarkt
  on 23/08/2019 at 12:09

  Er staan 18 lichtmasten op de ijsbaan in Oldemarkt en allemaal zijn ze bezet door ooievaars. Een bijzonder gezicht. De vogels trekken veel bekijks.&nbs

 • Uit het paradijs der nutteloze voetbalfeiten: Twente hoopt weer op zinderende slotfase
  on 23/08/2019 at 10:00

  Slechts zes wedstrijden dit weekeinde in de eredivisie, maar wel met alle clubs uit Overijssel. Heracles wil tegen Vitesse een negatief record ontlopen. PEC won vorig seizoen voor het eerst in de vierde speelronde, lukt dat weer? En het nog ongeslagen FC Twente hoopt op bij Heerenveen op een herhaling van het duel in 2016. Een divisie lager neemt Go Ahead Eagles het op tegen Jong FC Utrecht.