De Toren

 • Swingende Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis
  on 19/10/2019 at 18:00

  Zaterdag 2 november komt South African Road Trip met een nieuwe swingende en uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis naar De Voorveghter. Met vrolijke songs, kwetsbare nummers, harmonieuze samenzang en opzwepende dans en muziek. 'Good Hope' wordt gebracht door de talentvolle mannen van het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, meerdere Xhosa zangeressen én Zuid-Afrikaanse muzikanten. Oogstrelende kostuums en een prachtig videodecor, met mini docu's over het dagelijkse leven van de koorleden, maken het plaatje compleet. Bijzonder zijn de indringende, persoonlijke verhalen van de koorleden. Zij vertellen openhartig over hun leven in de township, een leven dat zo anders is maar toch ook zoveel overeenkomsten vertoont met dat van ons. Geboorte, liefde, dood: we maken het allemaal mee. Plezier, verdriet, hoop: het zijn universele gevoelens. Maar waar hoop je op als het perspectief op echte vooruitgang in je township klein is? Ubuntu, 'ik ben omdat wij zijn', is het credo dat de cast uitdraagt, een Afrikaanse Xhosa-levenswijze die ervan uitgaat dat alle mensen met elkaar verbonden zijn. Het publiek kan zich anderhalf uur lang onderdompelen in een pure en oprechte Zuid-Afrikaanse belevenis. KaartenKaarten zijn te bestellen via www.voorveghter.nl, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.

 • Arvid de Kleijn wint in Hardenberg derde etappe Olympia's Tour
  on 19/10/2019 at 17:30

  Met een machtige sprit won Arvid de Kleijn zaterdag 19 oktober in Hardenberg de derde etappe van Olympia's Tour. De renner van het team Metec-TKH was de sterkste in een kopgroep van vijf. Arne Peters werd tweede en op een derde plaats legde Adne Koster beslag. Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot finishte op zes seconden op een verdienstelijke achtste plaats. Het bleef een boeiende wedstrijd over een afstand van ruim 145 km die de renners voerde door de hele gemeente Hardenberg. Burgemeester Jan Willem Wiggers mocht de gele leiderstrui overhandigen aan Stan van Tricht. Op een keurige tweede plaats in het eindklassement staat Adne Koster en op een derde plaats staat Sander de Pestel. Zondag 20 oktober wordt de vierde en laatste etappe verreden in en om Tiel. Zie ook het filmpje .

 • De Jong en Laan winnen bedrijvenrit
  on 19/10/2019 at 16:35

  Zaterdag 19 oktober was het voor de wielerliefhebbers een dag waar ze al dagen naar uitkeken. De start van de derde etappe in de meerdaagse etappekoers Olympia's Tour door Nederland. Het is de oudste wedstrijd van Nederland. Vanaf 11.00 uur kwamen de eerste ploegenwagens aanrijden op de Markt in Hardenberg. Het publiek kon meegenieten van de voorbereidingen van renners. Naast de start van de derde etappe van Olympia's Tour werd eveneens een bedrijvenrit gehouden. Verschillende teams streden om een mooie prijs maar vooral eeuwige roem. De deelnemende teams moesten 36 kilometer afleggen en de winnaars werd uiteindelijk het team van accountants De Jong en Laan. Burgemeester Jan Willem Wiggers reikte onder een luid applaus de cheque uit.

 • Noordik Vriezenveen boekt succes met masterclasses
  on 19/10/2019 at 16:00

  Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Slimme jongens natuurlijk ook. Met die gedachte biedt CSG Het Noordik in Vriezenveen sinds dit schooljaar masterclasses aan in leerjaar 1. De masterclasses zijn praktijkgericht en geven de brugklassers al in een vroeg stadium een beeld van de vele maatschappelijke ontwikkelingen en de veranderingen op de arbeidsmarkt. Het Noordik is hiervoor een educatief partnerschap aangegaan met mensen uit het beroepenveld, waaronder ook oud-leerlingen, ouders en verzorgers. Door naast de bestaande lessen een verdiepend onderwijsprogramma aan te bieden, wil Het Noordik Vriezenveen leerlingen de kans geven hun kijk op de wereld te verbreden. De masterclasses worden niet alleen op school gegeven, maar ook tijdens bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken. Verschillende niveausDe masterclasses zijn onderverdeeld in diverse categorieën, zoals sport en bewegen, mens en maatschappij, natuur en techniek, kunst en design en muziek. Leerlingen mogen zelf kiezen aan welke masterclasses ze willen deelnemen. De masterclass kan bestaan uit een les, maar ook uit een lessenserie. Met de introductie van de masterclasses en tegelijkertijd de mogelijkheid om vakken op verschillende niveaus te volgen is Het Noordik Vriezenveen in het brugjaar een nieuw onderwijsconcept gestart. De komende tijd wordt dit steeds verder ontwikkeld. GemotiveerdVestigingsdirecteur Karel van Grootheest laat weten dat het gaat om een pilot, maar dat het eigenlijk nu al z'n bestaansrecht heeft bewezen. 'Leerlingen zijn heel gemotiveerd en dat was ook ons doel. Er wordt tot nu toe heel enthousiast gereageerd', vertelt de directeur. 'Zowel door de leerlingen als door de ouders en degenen die de masterclasses geven. Ze doen dat met veel passie en weten daardoor de aandacht van de leerlingen vast te houden. We zijn erg blij met deze positieve eerste indruk. We geloven heel erg in deze nieuwe aanpak en dan is dit voor ons een bevestiging dat we voorzien in een behoefte', aldus Van Grootheest. Wie ook geïnteresseerd is en een masterclass wil geven of een groep leerlingen wil ontvangen, kan dit laten weten via masterclassvv@noordikscholen.nl.

 • Gert Jakobs vertelt over zijn carrière als topwielrenner
  on 19/10/2019 at 15:00

  Wielerstad Hardenberg stond zaterdag 19 oktober in het teken van Olympia's Tour door Nederland. Deze grote internationale wielerronde startte om 13.30 uur in het centrum van de stad en reed het peloton topwielrenners een rondje van 147 km door de gemeente Hardenberg. In afwachting op de renners gaf voormalig profwielrenner Gert Jakobs in de VIP trailer op de markt een lezing over het leven als beroepswielrenner. Ger Jakobs werd geboren op 29 april in Emmen. Als jong talent werd ingelijfd bij de toenmalige amateurwielerploeg van Batavus. Hierna volgde het leven als profwielrennen en nam hij vijf keer deel aan de Tour de France met de PDM-ploeg en reed deze vier keer uit. Hij werd in 1988,1989,1990 en 1993 respectievelijk 145e,136e,140e en 127e. Ook vertelde Jakobs dat hij deze ronde van 1987 niet uit reed. Jakobs werrd gezien als een superknecht. Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean van Poppel. In 1984 deed Jakobs samen met Maarten Decrot, Erik Breuking en Jos Alberts mee aan de Olympische Zomerspelen in Amerika. Het viertal wist op de 100 km ploegenachtervolging een vierde plaats te behalen. Gert Jakobs reed onder andere voor de wielerploegen: 1985 Verandalux-Dries, 1986 Skala-Skil, Superconfex-Yoko, PBM-Concorde en Festina-Lotus. Sinds 2011 is Jakobs regelmatig te zien als gast in praatprogramma's op radio en TV als onder andere Tour du Jour van RTL en Tour de Limburger van L1.