Opening brug in Loozen

0
485

De officiële openingshandeling van de eerste SUREbridge werd verricht door wethouder Nico Lansink Rotgerink van Hardenberg, door met een vrachtwagen door het grote ” Wereldprimeur” lint te rijden.
Dé oplossing voor ‘babyboomerbruggen’; snelle, duurzame en kostenefficiënte renovatie van betonnen bruggen met composiet brugdekken
De gemeente Hardenberg heeft de primeur: bouwteampartners FiberCore Europe, Strukton, Nepocon en Van Heteren voerden in opdracht van de gemeente de eerste renovatie met de SUREbridge-methode uit. De brug over de Radewijkerbeek aan de Toeslagweg zou normaal gesproken worden gesloopt en vervangen. Door het unieke concept van SUREbridge kan de bestaande constructie echter behouden blijven. Dit levert een kostenbesparing op van ongeveer 50% ten opzichte van een normale renovatie. Het composiet versterkt de brug. Zodat deze ook geschikt is voor het toegenomen verkeer, en het zwaarder geworden landbouwverkeer. De werkzaamheden duurden slechts zes weken. Terwijl dat bij sloop en herbouw zeker het dubbele is. Daarmee is de overlast voor de omgeving beperkt.

Advertentie