Riet wordt verplaatst aan de Vecht

0
62

Het riet tegenover het haventje in Hardenberg-centrum wordt over een lengte van 250 meter weggehaald en een eind verderop weer aangeplant. Dat gebeurt tussen 1 september en 15 oktober. Als het riet weg is, komt er meer ruimte voor het evenemententerrein en beter zicht voor de gebruikers van het haventje, vindt de gemeente.

Het riet wordt verplaatst door Bouwhuis GWW uit Beerzerveld. Eerst wordt het riet gemaaid, dan wordt de grond met rietwortels afgegraven, vervolgens worden de gaten met grond gevuld waarna het kale stuk met gras wordt ingezaaid. Het riet dat ze weghalen, verplaatsen zij naar de Kruserbrink. Het krijgt hier in de vorm van een rietmoeras een plaats bij de monding van de Oude Radewijkerbeek, vlakbij de Kruserbrink en de brug in de J.C. Kellerlaan.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here