CBS De Akker uit Gramsbergen heeft de walnotenboom eerlijk verdiend

0
838

In juni 2019 presenteerden kinderen van groep 8  CBS De Akker  diverse ontwerpen gemaakt voor de inrichting van de oevers van de Vecht. Zij deden dit voor het project ‘Inrichting winterbed Vecht Gramsbergen’. De kinderen presenteerden hun ideeën destijds aan de wethouder en medewerkers van Waterschap Vechtstromen en gemeente Hardenberg. Als dank daarvoor kregen ze een cheque uitgereikt voor een walnotenboom. Donderdagmiddag kwamen wethouder Alwin te Rietstap en waterschap bestuurder Wim Stegeman het schoolplein verrijken met het plaatsen van een walnotenboom.

Samen met inwoners, organisaties, ondernemers en scholen is inmiddels een plan gemaakt voor een nieuwe inrichting langs de Vecht bij Gramsbergen. CBS De Akker ligt aan de Vecht. De kinderen kijken uit op het winterbed. Ze zijn destijds aan de slag gegaan nadat ze informatie hadden gekregen over de natuur en ruimte voor het water. Voor hun ontwerp waren zij ook op bezoek geweest bij hun buren, de bewoners van ’t Welgelegen in Gramsbergen en hebben ze kinderen uit andere schoolklassen geïnterviewd.

De kinderen kwamen met een aantal ontzettend mooie ontwerpen en ideeën.   En dat allemaal vormgegeven in creatieve maquettes en presentaties. Waterschap Vechtstromen en gemeente Hardenberg waren blij met alle input en ideeën. Als dank voor hun inzet kreeg de klas toen  een goodiebag en een tegoedbon voor een walnootboom voor het vergroenen van hun schoolplein.

De ontwerpen van groep 8 werden meegenomen in het eerste deelplan Stadsfront met aanlegplaatsen en Nevengeul met uiterwaard dat momenteel verder uitgewerkt wordt. En als ook in diverse deelprojecten die de komende jaren in fasen worden uitgevoerd om het gebied Vechtrijk Gramsbergen zoals het is gaan heten, verder gestalte te geven.

Advertentie