Evenementenhal Hardenberg krijgt ook groen licht vanuit overheid voor meer bezoekers bijeenkomsten

0
1342

HARDENBERG – Evenementenhal Hardenberg kan vanaf 1 juli weer meer bezoekers verwelkomen tijdens bijeenkomsten. Dat werd gisteren duidelijk tijdens de persconferentie van de Nederlandse overheid waar verdere versoepelingen van de coronamaatregelen werden aangekondigd. In deze persconferentie werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. Evenementenhal Hardenberg kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen.

“Dit is fantastisch nieuws, eindelijk kunnen we weer op uitgebreide schaal open met inachtneming van alle geldende regels. We hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om in samenwerking met de gemeente Hardenberg de anderhalve meter afstand te borgen voor al onze events die staan gepland vanaf september”, zegt CEO Jeroen van Hooff van Easyfairs Nederland, die eigenaar is van Evenementenhal Hardenberg. “Meer dan drie maanden geleden moesten we als een donderslag bij heldere hemel onze locatie sluiten. Vervolgens mochten we vanaf 1 juni weer bijeenkomsten faciliteren voor maximaal 30 personen, maar deze versoepeling vanaf 1 juli biedt ons veel meer perspectief. De wil om mensen weer op een verantwoorde wijze bij elkaar te brengen, leeft als nooit tevoren.”

Van Hooff: “In de afgelopen periode hebben we alle vergader- en congreszalen al volgens de anderhalve afstand ingericht. Met deze verdere versoepeling van de coronamaatregelen kunnen wij enerzijds onze eigen events weer laten plaatsvinden en anderzijds weer een thuis zijn voor externe organisaties. Denk bijvoorbeeld aan congressen, vergaderingen, theaterproducties, diploma-uitreikingen en ga zo maar door. Mensen zijn op zoek naar ruimte, wij hebben die ruimte. Maar liefst 25.000 vierkante meter die flexibel in te richten is.”

In september worden ook de vakbeurzen weer opgestart waar Evenementenhal Hardenberg bekend om staat. Het overgrote merendeel van deze beurzen wordt georganiseerd door eigenaar en tevens beursorganisator Easyfairs. “Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om weer vakbeurzen te organiseren die na een moeilijke corona-periode een belangrijke impuls geven aan de commerciële en innovatieve ontwikkelingen in de verschillende industrieën en sectoren die wij mogen bedienen. We voelen ons ook gesteund door de eerdere positieve feedback van gemiddeld 80 procent van de bezoekers die al vertrouwen hadden in veilige, succesvolle beurzen dit najaar. Dat bleek uit enquêtes die vorige week zijn verzonden. Vermoedelijk stijgt na dit nieuws van de overheid het vertrouwen nog verder. Ook de meeste exposanten hebben in de afgelopen week hun vertrouwen uitgesproken.”

Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren, iets wat al onderdeel uitmaakte van alle Easyfairs beurzen. Van Hooff: “Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de anderhalve meter afstand. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder worden er extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”

De reeds geïmplementeerde Smart Badge technologie die toegepast is op Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen en zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

Advertentie