Vijf Koninklijke Onderscheidingen in Hardenberg tijdens lintjesregen 2020

0
1730
Foto Bertil van Wieren

Traditiegetrouw vindt jaarlijks op de laatste werkdag voor Koningsdag de Lintjesregen plaats. Hierbij krijgen verschillende inwoners van de gemeente een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt voor hun inzet voor de samenleving. Door de coronamaatregelen is het dit jaar niet mogelijk voor burgemeester Jan Willem Wiggers om de decorandi toe te spreken en hun de versierselen op te spelden die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. De burgemeester heeft de inwoners die dit jaar een lintje krijgen in een persoonlijk telefoongesprek op de hoogte gebracht van hun benoeming. De daadwerkelijke uitreiking van de lintjes vindt op een later tijdstip plaats. Deze manier van bekendmaking van de benoemingen is in heel Nederland hetzelfde.
In de gemeente Hardenberg zijn één vrouw en vier mannen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat zijn mevrouw Brink-van Andel uit Dedemsvaart, de heer Guichelaar uit De Krim, de heer Lucas uit Sibculo, de heer Sieljes en de heer De Vent, beiden uit Slagharen. Allemaal hebben zij zich op hun eigen manier verdienstelijk gemaakt voor de samenleving.

Advertentie