Illegale dump bij kringloopwinkels

0
7370

Wekelijks worden er bankstellen, spaanplaten, afvalzakken met inhoud, lege flessen gedumpt over het hek bij kringloopwinkels. Dit is voor de winkel een groot probleem. Veel van het afval kan niet gebruikt worden en zal door het personeel moeten worden weggebracht naar de afvalstortplaats met alle kosten van dien. Het aangezicht voor de winkels wordt ook aangetast, als er troep gestort is en onopgemerkt blijft liggen. Illegale dump bij een kringloopwinkel is net zo strafbaar als dumpen in het bos!
De heer Dammuller , trajectbegeleider in de Kringloopwinkel aan de Bruchterweg te Hardenberg, welke als dagbesteding gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking, wil graag dat mensen nadenken over wat wel en niet naar een kringloopwinkel kan. Veel mensen gaan er vanuit dat alles aangenomen wordt en dat ze zelfs verplicht zouden zijn e.e.a. aan te nemen omdat ze subsidie ontvangen van de gemeente.
Bij genoemde kringloopwinkel is tevens het probleem, dat het personeel de afvaldump geestelijk moeilijk verwerken kan. Ze werken hard voor de opbrengst, waar ze dan leuke uitjes mee kunnen maken, maar door de illegale dump extra werk en minder uitjes hebben.
Ondertussen zijn de trajectbegeleider met de betreffende wethouder in conclaaf wie voor de stortkosten opdraait.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here