Niek Kimmann werd door de gemeente Hardenberg opnieuw in het zonnetje gezet.

0
751

Zijn verdiensten als internationaal topsporter BMX-crosser kregen in het verleden al vaker de aandacht in het gemeentehuis. Echter de sportieve resultaten in 2019, met name de Europees kampioenschappen individueel,  van Niek Kimmann waren ook aan huidig sportwethouder Martijn Breukelman niet voorbij gegaan.  Voldoende reden om hem vanmiddag uit te nodigen voor een huldiging om zijn waardering uit te spreken voor zijn prestaties. Kimmann won al verschillende keren als junior het Nederlands Kampioenschap om in 2014 ook  wereldkampioen BMX cross te worden. In datzelfde jaar werd hij ook Europees kampioen. In 2015 maakte hij zijn debuut bij de senioren. Vroeg in het jaar won hij al een wereldbekerwedstrijd in Papendal, maar veruit het spectaculairst was de winst op het wereldkampioenschap in het Belgische Zolder, waar hij toen een dag eerder al zilver pakte op de individuele tijdrit. Naar later gebleken is, niet de enige keer.  In 2016 nam hij deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij 7de werd en als wereldkampioen gehuldigd op de tijdrit. In de jaren er na had hij veel succes tijdens World Cups. Afgelopen jaar behaalde de Dedemsvaarter zilver tijdens het wereldkampioenschap en won hij met overmacht de Wereldbeker door zes van de tien races te winnen. Aankomende zondag vertrekt Niek naar Australië voor een maand, voor de WK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here