Glunderende winnaars bij de Ondernemersverkiezing in het Vechtdal

0
446
René Daatselaar, Jilmar Kleinlugtenbeld en Ezra Schoonen van Housone-container
André Hofsink en Jasper Fransen van Strategisch Ontwerpbureau JA
Renate en Marc Back van Drabo Hardenberg BV.

“De verkiezing ‘Studentondernemer, Starter en Ondernemer van het Jaar’ beloont écht ondernemerschap. Dat was het uitgangspunt tijdens de Vechtdal Ondernemersverkiezingen in Hardenberg. Het levert drie mooie ondernemers op die in het zonnetje gezet mogen worden tijdens dit Vechtdal Ondernemers Feest. Hier wordt de kracht van de ondernemers getoond om de regionale economie sterk te houden.” aldus wethouder Alwin te Rietstap.
De verkiezing vond plaats in het multifunctionele LOC+ in Hardenberg. De genomineerden werden onder andere beoordeeld op het zien en benutten van marktkansen en op de inzet op innovatie en duurzaamheid. De winnaars van de afgelopen jaren hebben, naast de waardering voor hun ondernemerschap, meer naamsbekendheid opgebouwd door alle publiciteit rondom deze verkiezing en veelal ook meer opdrachten gescoord. Zij waren het dan ook die de resultaten van de verkiezingen bekend maakten.
Ondernemer van het Jaar werden Renate en Marc Back van Drabo Hardenberg BV. De online uitgebrachte publieksstemmen gecombineerd met het oordeel van de vakjury van de drie genomineerden bepaalden de uitslag. Renate Back: Drabo Hardenberg B.V. is een flexibel, geavanceerd en ambitieus familiebedrijf in de verspanende sector. Wij zijn met ons allen, zo’n 75 medewerkers die over een grote mate van vakmanschap beschikken, in staat om in het technisch hoogwaardige machinepark het brede leveringsprogramma waar te maken. Supergaaf deze toekenning. Het is een mooie boost voor onze industrie. En ook zo belangrijk voor ons bedrijf en al die medewerkers. We gaan maandag een feestje vieren op de zaak.”
Bij de Startende Ondernemers waren vier bedrijven genomineerd. Daar ging de award naar André Hofsink en Jasper Fransen van Strategisch Ontwerpbureau JA. Jasper en André: “Deze prijs geeft ons een heel lekker gevoel, ook al omdat we deze week als achtste best presterende bureau van Nederland gekwalificeerd werden. We zijn nu 3 jaar bezig vanuit het Startershuis Doen in de voormalige basisschool Kastanjehof. We weten met super mooie concepten, gebaseerd op intelligentie en een goede onderbouwing de markt in te gaan.”
In de categorie Student Ondernemer ging het tussen twee kandidaten. Het drietal van Housone, René Daatselaar, Jilmar Kleinlugtenbeld en Ezra Schoonen, kreeg de prijs voor ‘Wonen in een Housone-container is simpel en relaxed. Alles wat je nodig hebt is aanwezig in onze studio’s. We zijn constant aan het werk om nieuwe locaties voor onze containers te zoeken om betaalbare studentenwoningen voor studenten bereikbaar te houden.’ Ze vormen met hun diversiteit een sterk team die maakt dat ze multidisciplinair zijn die studenten willen helpen maar ook andere mensen die een huis nodig hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here