Robin Slump uit Hardenberg krijgt Jeugdlintje

0
371

Vanmorgen reikte burgemeester Jan Willem Wiggers het Jeugdlintje van Hardenberg 2019 uit. Dit jaar krijgt Robin Slump uit Hardenberg het Jeugdlintje voor zijn sportieve inzet voor verschillende goede doelen. Burgemeester Wiggers overhandigt Robin op zijn school het Greijdanus de medaille en oorkonde die bij het Jeugdlintje horen.
Het Jeugdlintje van Hardenberg is ingesteld door de gemeenteraad van Hardenberg om de maatschappelijke inzet van jongeren voor de samenleving te belichten en belonen.

Afgelopen maanden konden inwoners van de gemeente Hardenberg jongeren nomineren voor het Jeugdlintje. Een onafhankelijke commissie heeft al deze nominaties beoordeeld.
Advies commissie Jeugdlintje De commissieleden Jan Willem Wiggers (burgemeester), Jan Maarten Veurink (Theater de Voorveghter), Rogier Tiel-Groenestege (Vechtdal College), Kelly van Ginkel (jongerenwerker De Stuw) en Kyra Lamberink (sportvrouw van het jaar van Hardenberg) hebben zich gebogen over de bijzondere inzendingen.
Op advies van deze commissie heeft het college van burgemeester en wethouders van Hardenberg besloten om Robin Slump het Jeugdlintje van Hardenberg toe te kennen. De jury spreekt veel waardering uit voor de vele keren dat Robin zich voor verschillende goede doelen heeft ingezet.

Robin Slump – 15 jaar uit Hardenberg Robin is een sportieve jongen die door mee te doen aan allerlei bijzondere sportacties, geld inzamelt voor goede doelen. Hij heeft in 2019 jaar 3x de Alpe d’Huzes gefietst om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. In juni 2020 fietst Robin van Harlingen naar Vlissingen tijdens de Geuzentocht. Hiermee wordt geld ingezameld voor de stichting ALS. Naast deze sportieve prestaties heeft Robin in zijn vrije tijd de afgelopen jaren nog veel meer gedaan om geld in te zamelen voor goede doelen. Zo heeft hij auto’s gewassen, geholpen in de bediening bij een benefietdiner, worsten verkocht, appels en stoofperen geschild en op de kerstmarkt gestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here