Gratis nestkastjes voor inwoners gemeente Hardenberg

0
1628

De gemeente Hardenberg deelt gratis 1000 nestkastjes uit aan inwoners. Door nestkastjes op te hangen in de buurt van eikenbomen, komen er meer koolmezen naar deze plek. En hoe meer koolmezen er zijn, hoe meer eikenprocessierupsen er worden gegeten. Zo kan op grote schaal gezamenlijk de strijd tegen de eikenprocessierups aan worden gegaan.

Een soortgelijke actie is gehouden in 2018. Vanwege het succes van de actie is besloten om ook dit jaar weer gratis nestkastjes aan inwoners uit te geven. De nestkastjes worden gemaakt door leerlingen van praktijkschool PrO Hardenberg. De actie geldt zolang de voorraad strekt en volgens het principe: wie het eerst komt wie het eerst maalt. Het aanvragen van een nestkastje kan tot 1 december 2019 via www.hardenberg.nl/nestkastje.

Advertentie