Koninklijke Onderscheiding voor brandweerman Tinus Haandrikman

0
2613

Gisteren 1 november reikte burgemeester Jan Willem Wiggers van de gemeente Hardenberg een Koninklijke Onderscheiding uit. Brandweerman Tinus Haandrikman uit Dedemsvaart werd bij zijn afscheid als brandweervrijwilliger onderscheiden voor zijn inzet bij de brandweerpost Dedemsvaart.
De heer Tinus Haandrikman begon zijn carrière als brandweervrijwilliger bij de bedrijfsbrandweer van postorderbedrijf Wehkamp in Dedemsvaart (1983 – 1989). In 1987 werd de heer Haandrikman lid van de vrijwillige brandweer bij de post Dedemsvaart, toen nog gemeente Avereest. Tot 1 september 2019 was hij werkzaam als vrijwilliger bij deze brandweerpost, die sinds 1 januari 2014 onderdeel uitmaakt van de Veiligheidsregio IJsselland.
De heer Haandrikman had in de loop der jaren verschillende functies bij de brandweer, zo was hij onder andere bevelvoerder, chauffeur, voertuigbediener, ademluchtmedewerker en ploegleider van één van de twee ploegen van de brandweer in Dedemsvaart. Voor zijn vrijwillige inzet gedurende 36 jaar voor de brandweer en daarmee voor de veiligheid van mens en dier wordt de heer Haandrikman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Advertentie