Rechtstreekse busverbinding Hardenberg – Tubbergen vanaf 16 december een feit

0
1364
Foto busfoto.nl

Vanaf maandag 16 december 2019 is het mogelijk om vanuit Hardenberg rechtstreeks met het openbaar vervoer naar Tubbergen te reizen. Buurtbusroutes Bruchterveld – Ebbenbroek (598) en Bruinehaar – Tubbergen (591) sluiten vanaf dan ieder uur op elkaar aan. De nieuwe busverbinding is door de gemeenten Tubbergen en Hardenberg, de beide buurtbusverenigingen, provincie Overijssel en vervoerder Keolis tot stand gebracht.

“Deze aansluiting is een mooie aanvulling op ons regionaal openbaar vervoersnetwerk”, vertelt wethouder Alwin te Rietstap verheugd.

 De wens om een ov-verbinding tussen Hardenberg en Tubbergen te realiseren, bestond al langer. Om de wens kracht bij te zetten, heeft de gemeente Tubbergen in samenwerking met de gemeente Hardenberg de behoefte naar en haalbaarheid van een directe ov-verbinding tussen beide plaatsen onderzocht. Het onderzoek wees uit dat deze behoefte daadwerkelijk onder de reizigers bestaat. De beide buurtbuslijnen sloten tot op enkele kilometers al op elkaar aan.

Bestaande buurtbusroutes verbinden

Momenteel verzorgt buurtbus 598 (Bruchterveld – Ebbenbroek) de buurtbusverbinding tussen Hardenberg, via Bruchterveld en Ebbenbroek, naar Kloosterhaar. Buurtbus 591 rijdt nu tussen Tubbergen en Bruinehaar.

In overleg met de verschillende partijen is het gelukt om deze bestaande buurtbusroutes met elkaar te verbinden. Ook zijn er voldoende vrijwilligers gevonden om de nieuwe route te rijden.

Rechtstreekse ov-verbinding

Per 16 december komt er ieder uur een rechtstreekse ov-verbinding tot stand omdat de lijnen 598 en 591 in Bruinehaar bij de Protestantse kerk op elkaar aansluiten.

Lijn 598 rijdt voortaan vanuit Hardenberg via Bruchterveld, Ebbenbroek en Kloosterhaar naar Bruinehaar en vice versa. In Bruinehaar kunnen reizigers overstappen op lijn 591 richting Tubbergen.

Ook vanuit Tubbergen stappen reizigers in Bruinehaar van lijn 591 over op lijn 598 om de reis richting Hardenberg te vervolgen. Daarnaast gaan beide buslijnen ook op donderdagavond en op zaterdag rijden. Dat maakt het voor reizigers mogelijk om bijvoorbeeld een koopavond te bezoeken.

“Goed bereikbaar”

Wethouder Alwin te Rietstap is verheugd over de nieuwe ov-verbinding: “Wij willen goed bereikbaar zijn voor studenten en scholieren die in Hardenberg naar school gaan. Ook is dit een uitkomst voor ouderen die een afspraak hebben in het ziekenhuis. Het biedt voor inwoners in de regio ook kansen om een dagje in Hardenberg te gaan shoppen. Andersom kunnen inwoners van Hardenberg nu ook met het openbaar vervoer naar Tubbergen reizen om bijvoorbeeld een evenement te bezoeken. Deze aansluiting is een mooie aanvulling op ons regionaal openbaar vervoersnetwerk. Een mooi resultaat dat vooral te danken is aan de inzet en bereidwilligheid van de beide betrokken buurtbusverenigingen!”

De reistijd tussen Hardenberg en Tubbergen via de nieuwe buurtbusverbinding is circa 40 minuten. De precieze dienstregeling wordt in november bekend gemaakt.

 

Advertentie