Landelijke finale wedstrijden Jeugdbrandweer Nederland in Hardenberg.

0
1090

Vandaag strijden de junioren van Kampen-IJsselmuiden en de aspiranten van Dalfsen om de landelijke titel. Beide korpsen spelen om 09.00 uur in Hardenberg. Kom ze gerust aanmoedigen!
Naast deze korpsen doen ook de korpsen van Lelystad, Waardenburg, Ede, Sliedrecht, Albasserdam, Den Bommel, Zwijndrechtsewaard, Goes, Vlissingen, Huizen, Vinkeveen, Herwijnen, Oisterwijk en Waalre mee. Jaarlijks worden er door Jeugdbrandweer Nederland wedstrijden georganiseerd voor 156 jeugdkorpsen in ons land. Aanstaande zaterdag spelen de tien beste ploegen van de junioren (12 t/m 15 jaar) en de tien beste ploegen van de aspiranten (16 t/m 18 jaar) om de landstitel in Hardenberg. Voorafgaand aan de finale zijn er voorrondes gespeeld. De drie beste korpsen uit deze voorrondes hebben zich geplaatst voor de halve finale. De vijf beste korpsen uit de halve finale nemen deel aan de landelijke finale.

Wedstrijddag
Er wordt een uitdagend en realistisch scenario voor de deelnemers uitgezet, waarin zij hun vaardigheden, deskundigheid en ervaring kunnen tonen. De korpsen ontvangen bij aanvang van hun speeltijd een melding waarop zij uitrukken. De locatie is vooraf niet bekend bij de deelnemers. Maar de locaties zijn bij de Hessenwegkerk en bij Zorgcentrum Clara Feyoena Heem.

Advertentie