3e etappe Olympia’s Tour op 19 oktober in Hardenberg

0
793

HARDENBERG – Hardenberg is op zaterdag 19 oktober dé Wielerstad van Nederland. Deze dag klinkt om 13.30 uur op de Markt het startschot van de 3e etappe van Olympia’s Tour, Nederlands oudste etappekoers. De route voert door alle kernen van de gemeente Hardenberg en om 16.50 uur wordt het peloton verwacht bij de finish op de Burgemeester Bramerstraat.
Mede dankzij 17 bedrijven is het gelukt om de 3e etappe van Olympia’s Tour naar Hardenberg te halen.
De 17 sponsoren; Bleeker & De Jong, De Jong & Laan, De Toren, Deltion College, DPL Licht & Geluid, Gemeente Hardenberg, Goossen Te Pas Bouw, Heuver, Kendis, Moderna, Move4Mobile, Rabobank Vaart en Vechtstreek, Ter Steege Bouw Vastgoed, Timmermans Hardglas, Van Gelder, Vrieling Adviesgroep en Webstores staan als sponsor niet alleen langs de route, nee ook zij stappen massaal op de fiets om een verkorte route van de, in totaal 145,5 kilometer tellende koers, af te leggen.
Olympia’s Tour
Vanaf 12.30 uur worden alle 12 deelnemende ploegen aan Olympia’s Tour op de Markt gepresenteerd waarna zij om 13.30 uur door wethouder Jan ten Kate weggeschoten worden. De renners van Lotto-Soudal U23, Team Ringeriks-Kraft, Metec-TKH Cyclingteam, SEG Racing, Vlasman Cyclingteam, VolkerWessels-Merkx Cyclingteam, WV De IJsselstreek, John Deere – NWVG Cyclingteam, Kanjers voor Kanjers, WRV De Peddelaars, WV De Kannibaal en Volharding-Diftar Group-Artivelo zullen allen hun uiterste best doen om als eerste de finish te bereiken. Nadat het peloton is vertrokken kunnen de deelnemende bedrijventeams zich klaarmaken voor hun ploegenpresentatie om daarna rond de klok van 14.00 uur op de fiets te stappen voor een bedrijvenrit van circa 36 km.
Activiteiten in het centrum
Op de Markt zullen in de loop van de ochtend alle ploegwagens aankomen en hun materialen uitstallen. Het publiek kan hier de hele dag tussendoor lopen, de sfeer opsnuiven en meegenieten van de voorbereiding van alle ploegen. En ook nadat het startschot heeft geklonken blijven de ploegenwagens staan en kunt u in alle rust een kijkje nemen in en rond deze wagens.
Vanaf 12.30 uur verzorgt een fietsende DJ voor vermaak en muzikale omlijsting op de Markt en in de winkelstraten. En ook aan de kleinere kinderen is gedacht, zo is er een ballonmeisje die de meest prachtige creaties maakt. Uiteraard kunt u ook bij de lokale horeca terecht voor een heerlijke versnapering.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here