Boeren uit het Oosten maken zich op voor tocht naar Den Haag

0
4969

Plusminus 200 Boeren uit het Oosten zijn vanmorgen vroeg vertrokken in bussen vanaf Wijha aan de Bruchterweg in Hardenberg naar Den Haag voor het protest op het Malieveld.
Duizenden boeren uit het hele land protesteren vandaag op het Malieveld voor een beter landbouwbeleid. De agrariërs zijn al langer ontevreden en vinden dat ze van erg veel dingen de schuld krijgen. Zo vinden ze dat worden ze afgeschilderd als milieuvervuilers en dierenmishandelaars.

Duizenden boeren uit het hele land protesteren dinsdag op het Malieveld voor een beter landbouwbeleid. De agrariërs zijn al langer ontevreden en vinden dat ze van erg veel dingen de schuld krijgen. Zo vinden ze dat worden ze afgeschilderd als milieuvervuilers en dierenmishandelaars.

De druppel die de emmer deed overlopen was het voorstel van D66-er Tjeerd de Groot. De politicus vindt dat boeren hun veestapel moeten halveren om de stikstofuitstoot te verminderen. Ook het voorstel van de commissie Remkes om veehouders, die in de buurt van een natuurgebied wonen, uit te kopen viel verkeerd.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here