Scholieren veiliger op weg dankzij verkeerseducatieprojecten

0
559

Bijna 4000 leerlingen van basisscholen in de gemeente Hardenberg doen de komende weken mee aan een tweetal projecten in het kader van verkeersveiligheid, namelijk ANWB Streetwise en het Dode Hoek-project. Streetwise leert kinderen op speelse wijze over veiligheidsregels in het verkeer en Dode Hoek leert kinderen in de hoogste groepen om verkeersveilig om te gaan met grote voertuigen.

Jaarlijks nemen de basisscholen in de gemeente Hardenberg wisselend deel aan verkeereducatieprojecten. De helft van de basisscholen doen dit schooljaar mee met het project Dode hoek, dat voor de elfde keer wordt gehouden. De andere helft neemt deel aan het project Streetwise. Volgend schooljaar worden de projecten tussen de scholen gewisseld. In november en december doen een vijftal scholen mee met het project VOMOL. Dit project voor de groepen 7 en 8 richt zich specifiek op de gevaren van landbouwvoertuigen. Deze projecten zijn onderdeel van het Activiteitenplan Verkeersveiligheid (niet-infra) 2018 voor het basisonderwijs en worden financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

 

Advertentie