Hardenberg maakt etappeschema Olympia’s Tour compleet

0
314

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg ontvangt op zaterdag 19 oktober opnieuw een aansprekend wielerevenement. De derde etappe van Olympia’s Tour heeft die dag een start en aankomst gepland in Hardenberg. Het startschot voor een etappe over 145,5 kilometer klinkt om 13.30 uur op de Markt, om 16.50 uur wordt de finish verwacht op de Burgemeester Bramerstraat. De route voert door de gehele gemeente. Tot de favorieten voor de dagwinst behoort Coen Vermeltfoort, de renner die ooit al een OT-etappe won in zijn eigen gemeente.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis is verheugd dat de oudste etappekoers van Nederland na 2016 en 2017 ook in 2019 terug keert naar Hardenberg. “We weten ons welkom in een wielerenthousiaste regio, waar we de afgelopen edities veel publiek mochten verwelkomen. Ook sportief is de rit een perfecte aanvulling op ons etappeschema. De renners wacht een mooie en selectieve etappe, waarin de wind vrij spel heeft. We zijn blij dat hiermee het etappeschema van Olympia’s Tour – dit jaar van 17-20 oktober – ingevuld is.”
Erik Volkers, voorzitter van Stad Hardenberg Promotie, is dan ook trots om Olympia’s Tour wederom in Hardenberg te mogen verwelkomen. “We zijn zeer verheugd dat het Hardenbergse bedrijfsleven een onmisbare bijdrage heeft geleverd om deze etappe naar Hardenberg te halen. Samen met de gemeente Hardenberg en HWV zullen wij de organisatie van en rondom de etappe voor onze rekening nemen. We zullen er een waar wielerspektakel van maken, met naast de etappe ook op de Markt vermaak voor het publiek.”
Etappeschema Olympia’s Tour 2019:
17/10: Etappe 1: Col du Vam Drenthe
18/10: Etappe 2: Twello-Twello (Gemeente Voorst)
19/10: Etappe 3: Hardenberg-Hardenberg
20/10: Etappe 4: Tiel-Tiel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here