LOÏS EN ELISE NEDERLANDSKAMPIOEN STREETDANCE

0
825

Op 23 juni j.l. vond het Nederlands kampioenschap streetdance plaats in ahoy Rotterdam. Loïs en Elise wisten de Nederlandse titel te bemachtigen.

Busreis naar ahoy rotterdam

De weken voorafgaand aan het NK stond voor de leden van Gym- en dansvereniging Beatrix uit De Krim in het teken van geld verzamelen voor de busreis richting Rotterdam. Er werden o.a. karweitjes gedaan, auto’s gewassen en haren gewassen. Ook kwamen er spontane giften van autobedrijf kerkdijk en Adeck administratie&advies. Samen met alle mensen uit het dorp werd het doel realiteit, op 23 juni vertrok de vereniging met ruim 100 mensen naar Ahoy Rotterdam.

Nederlands kampioen duo’s

Tijdens de eerste voorronde van het NK in Emmer-Compascuum wisten Loïs en Elise al een derde plek te bemachtigen, bij de tweede voorronde in drachten gingen ze er met de winst van door. De meiden gingen de finale van het NK dus met  hoge verwachtingen in. Het duo stond meteen als eerste op het programma, duo’s t/m 10 jaar. Met ruim 100 mensen vanuit De Krim, werden loïs en Elise flink aangemoedigd. De dans ging goed, maar de concurrentie loog er ook niet om. Uiteindelijk wonnen Loïs en Elise met zelfs de hoogste dagscore.

3e verenigings-plek

Gym- en dansvereniging Beatrix was niet alleen voor loïs en Elise afgereisd naar rotterdam. In totaal kwamen er 2 duo’s en 4 teams in actie, ruim 40 deelnemers. Maaike en anouk, die vorig jaar het NK wonnen, werden in dezelfde categorie als Loïs en Elise 2e. Double decent, selectie t/m 9 jaar, greep net naast de prijzen en werd 4e. Dansation, 10 t/m 12 jaar, greep ook naast de prijzen maar eindigde wel netjes in de top 5. Straight on, 13 t/m 15 jaar, en no limit, 16+, wisten beiden wel in de top 3 te scoren en namen ook een beker mee terug naar De Krim. Al met al een mooie dag, met een verenigingsplek ook in de top 3.

Advertentie