Kennismaken met zestien sporten op de Markt in Hardenberg

0
510

Op zaterdag 14 september verandert de Markt in het centrum van Hardenberg in een sportMarkt. De gemeente Hardenberg organiseert die dag in samenwerking met Prins Sport en een groot aantal sportverenigingen uit de gemeente Hardenberg een sportmarkt in het centrum van Hardenberg. Het sportspektakel begint om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

De sportmarkt wordt georganiseerd om inwoners van de gemeente Hardenberg kennis te laten maken met het lokale sportaanbod en om te laten zien hoe leuk sporten kan zijn. De sportmarkt wordt georganiseerd voor alle doelgroepen (kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen). Het is een evenement voor iedereen die het leuk vindt om te zien welke sporten er zoal in de gemeente te beoefenen zijn. De sportmarkt is vrij toegankelijk: inschrijven is niet nodig en deelname is gratis.

Aanbod van verschillende sporten

Zestien sportverenigingen laten op 14 september zien waarom hun sport zo leuk is om te beoefenen. Vrijwilligers van alle sportverenigingen zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van advies over de betreffende sport. De volgende sporten zijn te zien op de sportmarkt: honk- en softbal, schaken, twirlen, turnen, tafeltennis, korfbal, volleybal, jeu de boules, tennis, voetbal, golfen, hockey en freerunnen. Ook staat er op de sportmarkt een ‘Feel Good fitnessplein’ waar toeschouwers kennis kunnen maken met de sporten dansen en fitness.

Rad van gezondheid
Naast het aanbod van vele sporten zijn er ook prijzen te winnen op de sportmarkt. Ieder half uur wordt er door de organisatie een prijs verloot, waaronder waardebonnen/kortingsbonnen van Prins Sport en vele accessoires die gerelateerd zijn aan sport.

Gewoon Gezond
De gemeente Hardenberg werkt aan een gezonde omgeving voor haar inwoners. Dit gebeurt door middel van het stimuleringsprogramma ‘Gewoon Gezond’. Gewoon Gezond is de schakel tussen inwoners, gezondheidsprofessionals, scholen, sportverenigingen en bedrijven. De activiteiten die worden georganiseerd uit naam van Gewoon Gezond zorgen ervoor dat inwoners gestimuleerd worden om in hun dagelijks leven gezondere keuzes te maken.

Overzicht aanwezige verenigingen

 • Honk- en softbalvereniging Cubs
 • Hockeyclub GZG Hardenberg
 • Twirlvereniging X-Change Gramsbergen
 • Turn- en sportcentrum Hardenberg
 • Tafeltennisvereniging Dedemsvaart
 • Korfbalvereniging Juventa
 • Volleybalvereniging Kangeroe Hardenberg
 • Jeu de Boules vereniging Hardenberg
 • Tennisclub Hardenberg
 • Voetbalvereniging Hardenberg ‘85
 • Golfclub Hoogegraven
 • Sjoelvereniging Hardenberg
 • Zero Freerunning Hardenberg
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here