Sluizen Junne & Mariënberg feestelijk geopend

0
901

De toon van de scheepshoorn op de boot “Vidrus” (vernoemd naar de vroegere naam van de Vecht) markeert het moment waarop de sluisklep van sluis Mariënberg zich opent voor de boot met aanwezige bestuurders. Het is de symbolische openingshandeling voor de nieuwe sluizen in Junne en Mariënberg. Enkele weken geleden zijn deze nieuwe sluizen al opengegaan voor het publiek. Hiermee is de Vecht na ruim honderd jaar weer bevaarbaar geworden vanaf de Duitse grens tot het Zwarte Water bij Zwolle. Om deze mijlpaal te vieren, vond op donderdagmiddag 11 juli in het bijzijn van betrokken partners en omwonenden een bestuurlijk openingsmoment plaats. Ook werden de vijf Zieleschepen onthuld, die onderdeel zijn van de kunstroute langs de Vecht.

Advertentie