Snijders voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zwolle

0
1168

Peter Snijders verruilt Hardenberg voor Zwolle. Vanavond werd tijdens een openbare raadsvergadering de voordracht van Snijders bekendgemaakt. In Zwolle wordt hij de opvolger van burgemeester Henk Jan Meijer. Loco-burgemeester Martijn Breukelman: “Dit is een geweldige kans voor Peter Snijders, die hiermee zijn ambitie werkelijkheid ziet worden.”

Burgemeester Peter Snijders is vanavond door de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Zwolle voorgedragen als burgemeester van Zwolle. Snijders was sinds 3 oktober 2011 burgemeester van Hardenberg en werd op 12 september 2017 voor een tweede termijn herbenoemd.

“Wij zijn dankbaar voor wat hij voor de gemeente Hardenberg heeft betekend”, laat loco-burgemeester Martijn Breukelman in een eerste reactie weten. “Zowel als verbinder in de samenleving en als ambassadeur in de regio. Peter speelt als burgemeester van Hardenberg een belangrijke rol in de regio Zwolle. Dat regiobelang zal hij ongetwijfeld ook dienen als burgemeester van Zwolle.”

Benoeming
In Zwolle wordt Snijders de opvolger van burgemeester Henk Jan Meijer, die na negentien jaar op 30 augustus 2019 afscheid neemt en recent werd geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer. De aanbeveling van de Zwolse gemeenteraad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister legt de benoeming voor aan de koning.

Voordat Snijders burgemeester werd in Hardenberg was hij onder meer wethouder van de gemeente Coevorden en burgemeester van De Wolden.

Advertentie