Rick Brink uit Hardenberg uitgeroepen tot ‘minister’ van Gehandicaptenzaken

0
642
Hardenberg – Rick Brink is vanavond uitgeroepen tot minister van Gehandicaptenzaken. Tijdens een live televisie-uitzending kreeg de Hardenberger de meeste stemmen van het publiek. Brink werd door presentatrice Lucille Werner officieel beëdigd.

Tijdens de verkiezingsuitzending viel Brink op door zijn schoenenkeuze. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport grapte dat hij dezelfde schoenentic heeft als Brink. De Hardenberger werd in de eerste ronde als derde en laatste kandidaat gekozen door de jury, bestaande uit Ronald Plasterk, Vincent Bijlo en Leontien van Moorsel.

In de finale mocht het publiek stemmen op Brink, Frances Vereijken en Sven Romkes. De drie werden door minister De Jonge kritisch ondervraagd. Brink legde uit dat zijn belangrijkste doel is dat gehandicapte kinderen met andere kinderen kunnen spelen en naar school gaan. Die plannen konden op de meeste sympathie rekenen van het publiek.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here