Proef met Stop&Shopzone Europaweg verlengd

0
650

De parkeerstrook langs de winkels aan Europaweg in Hardenberg blijft voorlopig een Stop&Stopzone. Het college van B&W heeft besloten de lopende proef te verlengen tot de uitkomsten van de evaluatie/actualisatie van het parkeren in het centrum van Hardenberg bekend zijn.

In januari 2019 is een proef gestart met een Stop&Shopzone op de parkeerstrook langs de Europaweg in Hardenberg. In deze Stop&Shopzone mag maximaal een half uur worden geparkeerd met een parkeerschijf (blauwe zone). Langer parkeren is hier niet mogelijk.

Evaluatie en actualisatie parkeerbeleid Inmiddels is de evaluatie van het parkeerbeleid in het centrum van Hardenberg gestart. Deze evaluatie richt zich op het betaald parkeren, het parkeren binnen het vergunningengebied en de routes richting de parkeervoorzieningen. De evaluatie wordt nog dit jaar afgerond. Mogelijk hebben de uitkomsten van deze evaluatie ook gevolgen voor het parkeren langs de Europaweg.

Proef Stop&Shop verlengd Het college van B&W heeft, alles afwegende, besloten de proef met de Stop&Shopzone te verlengen tot de uitkomsten van de evaluatie/actualisatie van het parkeren in het centrum van Hardenberg bekend zijn. Met het verlengen van de proef wil het college verwarring bij consumenten voorkomen, bijvoorbeeld doordat in relatief korte tijd opnieuw een verandering plaatsvindt in het parkeren langs de Europaweg. Ook wil het college de ervaringen met de Stop&Shopzone aan de Europaweg als input gebruiken voor de evaluatie en actualisatie van het parkeerbeleid.

Advertentie