Trimbaan: sporten en bewegen in het Vechtpark

0
807

Op dinsdagavond 18 juni kunnen sportievelingen tussen 18.00 en 21.00 uur kennismaken met de trimbaan en meedoen met een workout op één van de locaties. Wethouders Te Rietstap en Breukelman openen de trimbaan om 19.00 uur bij de locatie Heemsermarspark.

Vorig jaar konden inwoners ideeën indienen voor een belevingsplek in het Vechtpark. De meeste ideeën hadden betrekking op een trimbaan of een soortgelijke voorziening. Daarom is dit plan samen met een aantal inwoners en sportondernemers verder uitgewerkt. Begin 2019 is de trimbaan aangelegd.

Trimbaan
De trimbaan bestaat uit houten elementen en boulderingstenen die op drie plekken in het Vechtpark zijn geplaatst: ter hoogte van de Molengoot, het Heemsermarspark en de wijk Baalder.
In het Heemsermarspark ligt een obstacleparcours. In combinatie met de boulderingsteen en de trappen van de overlaat leent deze plek zich goed voor groepstrainingen.
Bij  Baalder zijn workout elementen geplaatst die geschikt zijn voor een effectieve krachttraining.
Bij de Molengoot zijn langs het wandel-/fietspad verschillende elementen geplaatst voor bijvoorbeeld sit-ups en pull-ups. Hier kan men in combinatie met de boulderingsteen een stevig rondje maken.
Tussen de drie locaties staan kleinere losse (bestaande elementen). Op het rechte stuk vanaf de Vechtbrug richting het Heemsermarspark staan afstandspalen zodat je in een sprint je uithoudingsvermogen kunt testen.

Opening en gratis workouts op 18 juni
Iedereen die het leuk vindt kan op dinsdag 18 juni tussen 18.00 en 21.00 uur kennismaken met de trimbaan. Om 18.15 uur, 19.15 uur en 20.15 uur start bij iedere locatie een workout van circa 30 minuten. Professionele instructeurs leggen dan uit hoe de houten elementen en de boulderingstenen op een goede en veilige manier gebruikt kunnen worden. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen. Het is ook mogelijk om aan twee of drie workouts mee te doen en tussendoor naar de volgende locatie te lopen of te fietsen.
De officiële opening van de trimbaan vindt plaats om 19.00 uur bij de locatie Heemsermarspark. De wethouders Te Rietstap en Breukelman doen om 19.15 uur doen mee met een workout bij deze locatie.

Tientorenplan
De trimbaan is onderdeel van het Tientorenplan van het provinciale programma Ruimte voor de Vecht. Doel van dit plan is op tien plekken langs de Vecht de beleving van de rivier en het landschap te versterken. Het Vechtpark Hardenberg is één van de zogenaamde torens uit dit plan. Meer informatie is te vinden op www.vechtparkhardenberg.nl.

Advertentie