Stadscafé over evaluatie parkeren centrum Hardenberg op 12 juni

0
143

De gemeente Hardenberg gaat het parkeren in en rond het centrum van Hardenberg evalueren en actualiseren. Dat gebeurt zoveel mogelijk samen met inwoners, ondernemers en betrokkenen. Tijdens een Stadscafé op woensdag 12 juni tussen 20.00 en 21.30 uur in Den Herdenbergher praat de gemeente belangstellenden bij over de evaluatie en hoe zij daarbij betrokken kunnen zijn.

Iedereen die zijn of haar auto in het centrum van Hardenberg parkeert, betaalt voor een parkeerplek. In de woonbuurten rond het centrum mag men alleen met een parkeervergunning parkeren. Dit huidige parkeersysteem functioneert nu ruim tien jaar. In die periode is er veel gebeurd in en rond het centrum en hebben we de nodige technologische ontwikkelingen gezien. Bovendien is de parkeerapparatuur aan vervanging toe. Daarom wil de gemeente Hardenberg het huidige parkeersysteem evalueren.

De evaluatie richt zich op het betaald parkeren, het parkeren binnen het vergunningengebied en de routes richting de parkeervoorzieningen. De evaluatie start in de zomer en wordt nog dit jaar afgerond. Dit leidt tot een nieuw en geactualiseerd parkeersysteem dat klaar is voor de toekomst. Naar verwachting is het nieuwe parkeersysteem in 2021 in werking.

Stadcafé De gemeente wil de evaluatie zoveel mogelijk samen met inwoners, ondernemers en betrokken partijen uitvoeren. Daarvoor organiseert de gemeente meerdere werksessies die binnenkort starten. Tijdens het Stadscafé op woensdag 12 juni praat de gemeente belangstellenden bij over de evaluatie en de manier waarop zij een rol kunnen spelen. Het Stadscafé vindt plaats in Den Herdenbergher (Oosteinde 21, Hardenberg) tussen 20.00 en 21.30 uur. Om 20.15 en 21.00 uur is er een korte, centrale presentatie. U kunt zich aanmelden voor het Stadscafé op 12 juni door te mailen naar parkeren@hardenberg.nl of door te bellen naar 14 0523. Vermeld bij uw aanmelding met hoeveel personen u aanwezig bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here