Wethouder timmert er lustig op los

0
752
Foto’s Harry Kruiper

Hardenberg – Om informatie over de Overijsselse Molens beter en sneller beschikbaar te krijgen voor mensen startte de Stichting Overijsselse Molen enige tijd geleden een project met een QR-Code voor alle molens in de provincie. Het project werd afgelopen week afgerond met het plaatsen van een schild op de Oelemölle. Met behulp van een hamer werd het schildje door wethouder Jan ten Kate bevestigd.

Het schildje werd onder het toeziend oog van molenaar Ranter geplaatst in het bijzijn van een delegatie van molen De Star in Balkbrug, een van de vier nog werkende molens in de gemeente Hardenberg (Oelemölle, Windlust Radewijk en Anermolen). Wethouder ten Kate gaf aan het een bijzonder goed initiatief te vinden om kennis en informatie op deze mooie, moderne manier te delen. Bovenal benadrukte hij het belang van vrijwilligers, die het cultureel erfgoed in ere houden.

‘Menigeen heeft een smartphone en kan met deze makkelijk via de QR-Code informatie krijgen over molens in Overijssel ,maar ook over de specifieke molen waar hij toevallig bij staat,’ aldus Pieter van der Vinne, voorzitter van de Stichting Overijsselse Molen. Hij kijkt terug op een goed geslaagd project en is dankbaar dat alle molen eigenaren en molenaars bereidwillig hun medewerking hebben getoond bij het plaatsen van het QR schildje. .

Advertentie