Bouw nieuw clubgebouw kanovereniging van start

0
1227

Hardenberg – De bouw van het nieuwe onderkomen van Kanovereniging Hardenberg-Vecht is gestart. Het nieuwe clubgebouw verrijst in het Vechtpark Hardenberg, tussen de Molengoot en de Twenteweg. Onderdeel van het gebouw is een kleedgelegenheid voor gebruikers van de wildwaterkanobaan. De bouw duurt ongeveer een half jaar. De kanovereniging Hardenberg-Vecht neemt direct na de zomer haar intrek in het gebouw.

Op de plek waar nu het clubgebouw van Kanovereniging Hardenberg-Vecht staat, wil een groep enthousiaste mensen een appartementengebouw bouwen. Om dit mogelijk te maken, zijn de gemeente en de kanovereniging samen op zoek gegaan naar een nieuwe plek voor het clubgebouw. Die plek is gevonden in het Vechtpark Hardenberg, in het gebied tussen de Molengoot en de Twenteweg. Deze locatie ligt op korte afstand van de wildwaterkanobaan.

Vechtpark Hardenberg

Wethouder Martijn Breukelman nam vandaag een kijkje op de plek waar het clubgebouw wordt gebouwd: “De nieuwe locatie van het verenigingsgebouw in het Vechtpark Hardenberg biedt veel voordelen. In het bestemmingsplan voor dit gebied was al rekening gehouden met de bouw van een recreatieve voorziening. Bovendien biedt deze plek de mogelijkheid om een kleedgelegenheid voor gebruikers van de wildwaterkanobaan te combineren met het nieuwe verenigingsgebouw. Daarmee wordt het recreatieve aanbod in het Vechtpark ook verder versterkt.”

Nieuwbouw

Het ontwerp voor het clubgebouw is van de hand van Skill Architectuur. Het gebouw biedt ruimte aan een kantine met terras, een kanoberging, kleedruimtes voor de leden van de kanovereniging en een kleedgelegenheid voor gebruikers van de wildwaterkanobaan. Nabij het clubgebouw wordt de Molengoot verbreed, om dienst te kunnen doen als oefenvijver voor de leden van de kanovereniging. De bouw van het nieuwe verenigingsgebouw is gestart en duurt ongeveer een half jaar. Dat betekent dat de kanovereniging na de zomer kan verhuizen naar het nieuwe onderkomen.

“Het Vechtpark heeft er een mooie voorziening bij”

Voorzitter Minko Kerssies van Kanovereniging Hardenberg-Vecht: “Na ruim 25 jaar gaan we onze vertrouwde plek verlaten en verhuizen we naar een mooie locatie in het Vechtpark. We verheugen ons op onze nieuwe plek en natuurlijk het nieuwe gebouw. Het Vechtpark heeft er dan een mooie voorziening voor kanoërs en gebruikers van de wildwaterkanobaan bij”

Advertentie